Komentar i ligjit nr. 146/2014 “Per njoftimin dhe konsultimin publik”

image_pdfimage_print

Nje nga risite ne legjislacionin e propozuar nga shoqeria civile ne vitin 2014 ishte edhe ligji nr. 146/2014 “Per njoftimin dhe konsultimin publik”. Ligji synon te perfshije qytetaret ne vendimmarrje duke marre prej tyre rekomandime permes nje procesi kompleks ku autoritetet shteterore qe draftojne ligje, politika e strategji, duhet se pari te konsultohen me publikun.

Meqenese ky ligj eshte nje mjet i ri ne duart e publikut ne pergjithesi dhe shoqerise civile ne vecanti, Res Publica, me mbeshtetjen e National Endowment for Democracy, eshte perpjekur ta beje sa me te kuptueshem ligjin permes nje komentari, ne menyre qe ai te perdoret sa me gjeresisht per rezultate sa me efektive.

Per me shume klikoni ketu per te shkarkuar komentarin. Lexim te kendshem.

 

Res Publica

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Duke vazhduar të përdorni faqen, ju pranoni përdorimin e cookies. me shume informacion

Ne perdorim cookie-t në këtë faqe interneti për t'ju dhënë mundësinë të shfletimit sa me efikas të mundshëm. Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe pa ndryshuar cilësimet e cookie-t tuaj ose klikoni "Pranoj" më poshtë, nese ju jeni dakord me këtë.

Mbyll